Esmaspäev 5. aprill 2021, teine ülestõusmispüha

EELK Püha Vaimu koguduse Riia osakoguduse õpetaja-emeeritus VALDEK JOHANSON:

Tänu Sulle, kõigeväeline Jumal, et Sa äratasid surnuist oma Poja, kelle inimesed surma mõistsid ja risti lõid. Tänu Sulle, ülestõusnud Issand Kristus, et Sa ilmutasid ennast paljudele, kellest said Sinu esimesed järgijad ülestõusmise väes. Tänu, Issand, et nendest alates on usk ülestõusmisse ja igavesse ellu kandunud edasi põlvest põlve paljude rahvaste hulgas.
Palun aita, et me suudaksime seda usku hoida elavana ja anda ka edasi.
Palun ole kõigi meie ligi meie praeguses ühises pandeemiakatsumuses. Issand, anna hingerahu ja tröösti eriti neid, kelle lähedased on surma läbi lahkunud. Anna oma õnnistavat lähedust tunda neile, kes rasket võitlust võitlevad. Anna jõudu ja tarkust neile, kes on kutsutud ravima ja abistama haigeid. Toeta, Issand, kõiki, kes on pandeemia tõttu tööga ülekoormatud. Samas halasta ka neile, kes on jäänud tööst ilma ja kelle tulu on kahanenud. Õpeta meid ümber mõtestama oma väärtushinnanguid, elulaadi ja tarbimisharjumusi. Pane meid praeguse aja katsumustega hindama ka selliste Vaimu viljade väärtust nagu tasadus ja kasinus ning enesevalitsus. Kingi meile kainet mõistust ja hoia meid meeletu mässumeelsuse eest.
Jumal, meie halastav Isa, õpeta iga inimest nägema eelkõige tema enda pattu, mille pärast Jeesus Kristus läks ristisurma ja tõi patustele lunastuse.
Aamen.

Kalender

E T K N R L P
1
2
5
8
9
11
12
16
18
19
22
23
26

EELK Tallinna Jaani kogudus

Vabaduse väljak 1, 10146 Tallinn
+372 644 6206
+372 5663 4624
tallinna.jaani@eelk.ee

Kantselei avatud:
T, N, R 10.00-16.00, K 10.00-18.00
Kinni riiklikel ja kiriklikel pühadel.

Välisviited

EELK

piibel net