Pühapäev, 21. märts 2021

EELK Tallinna Jaani koguduse abiõpetaja EVE KRUUS:

„Ma tõstan oma silmad mägede poole,
kust tuleb mulle abi?
Abi tuleb mulle Issanda käest,
kes on teinud taeva ja maa.“

(Ps 121:1–2)

Issand Jumal, meie Taevane Isa, tänu Sulle Sinu armu eest, mis pole lõppenud, armu eest, mis on igal päeval uus, ja on ülirohke ka praegustel rasketel ja keerulistel aegadel. Kingi meile kõigile tarkust rohkem kasutada võimalusi, mis on säilinud ka praegusel raskel ajal, toita oma usku pühakirja lugemise, ühise ja individuaalse palve ja pihi ning individuaalselt armulauasakramendi vastuvõtmise kaudu.
Me palume Sinu kätesse kõik, kes on väsinud, sattunud segadusse ja on hirmul ning vajavad väga lootuse sõnumit – sõnumit valguse võidust pimeduse üle, headuse võidust kurjuse üle, armastuse võidust meeleheite üle, elu võidust surma üle. Aita neil tõsta oma pilgud Sinu poole ja ava nende kõrvad ja südamed rõõmusõnumile rahust ja elust, mis iial otsa ei lõpe.
Me palume Sinu kätesse need, kes praegu haigustega võitlevad. Kergenda nende kannatusi ja kingi paranemist. Lase rahu ja igavese elu lootusega astuda üle surma piiri neil, kelle elutee siin on lõppemas. Kingi rahu ja lohutust neile, kes on kaotanud mõne oma armsa ja kelle südamed on täis valu. Ole nende kõrval, kes on jäänud üksi, nende kõrval, kes on kaotanud elurõõmu ja peavad läbi minema meeleheite ööst. Kaitse haigestumise eest, kingi tarkust ning jõudu arstidele, meditsiinipersonalile, vabatahtlikele abilistele, kõigile, kes haigeid ravivad ja nende eest hoolitsevad. Aita neil koormusele vastu pidada.
Issand, aita leida uusi võimalusi neil, kes on kaotanud oma töö. Kingi firmade ja ettevõtete juhtidele tarkust leida sobivaid võimalusi ja teha õigeid otsuseid. Hoia lapsi ja noori, kes kodus, eemal sõpradest, peavad koolitarkusi omandama. Kingi tarka kannatlikkust vanematele ja õpetajatele, et nad suudaksid lastele toeks olla.
Armuline ja halastav Issand, kes Sa oled meie pattude pärast kannatanud ja ristil surnud, anna meile andeks ja halasta patusele maailmale. Aita leida õiged lahendused keerulisele olukorrale Eestis ja kogu maailmas. Anna kõigile otsustajatele kannatlikku, tasakaalukat ja tarka meelt õigete sammude astumiseks ja otsuste langetamiseks.
Kingi, Issand, kõigile oma rahu, mis on ülem kui meie mõistus – meelerahu, mis tuleb usust Sinusse. Kingi tarkust teha seda, mida meie teha saame ja mis on sellises olukorras meie kohus. Ava meie silmad ja südamed, et me suudaksime märgata seda, kui palju ilu ja headust on meie ümber ka praegusel keerulisel ajal. Aita meil tuua sellesse maailma juurde rõõmu ja headust.
Halastav ja armuline Jumal, meie Looja: kui me elame, siis me elame Sinule, kui me sureme, siis me sureme Sinule. Kas me siis elame või sureme – me oleme Sinu päralt. Sündigu Sinu tahtmine. Aamen.

Kalender

E T K N R L P
1
2
5
8
9
11
12
16
18
19
22
23
26

EELK Tallinna Jaani kogudus

Vabaduse väljak 1, 10146 Tallinn
+372 644 6206
+372 5663 4624
tallinna.jaani@eelk.ee

Kantselei avatud:
T, N, R 10.00-16.00, K 10.00-18.00
Kinni riiklikel ja kiriklikel pühadel.

Välisviited

EELK

piibel net