Jumalateenistus armulauaga.
Orelil Tiia Tenno.
Kõik kuupäevad
- Pühapäev, 27 Juuni 10:00
„Ja mõni aeg hiljem läks Jeesus linna, mida hüütakse Nainiks, ja temaga läksid kaasa ta jüngrid ja suur hulk rahvast. Aga just siis, kui ta linna väravale lähenes, kanti välja surnut, oma ema ainsat poega, ja ema oli lesk. Ja üsna suur hulk linnarahvast saatis teda. Ja kui Issand nägi ema, hakkas tal temast hale ja ta ütles: „Ära nuta enam!” Ja ta astus ligi ja puudutas surnuraami, mispeale kandjad jäid seisma. Ja ta ütles: „Noormees, ma ütlen sulle, ärka üles!” Ja surnu tõusis istuli ja hakkas rääkima. Ja Jeesus andis poja ta emale tagasi. Aga kõiki haaras kartus ja nad ülistasid Jumalat ja ütlesid: „Meie seas on tõusnud suur prohvet!” ja „Jumal on tulnud hoolitsema oma rahva eest!“ (Lk 7,11–16).
Loe edasi…„Aga seda kuuldes jüngrid jahmusid väga ja ütlesid: „Kes siis üldse võib pääseda?“ Kuid Jeesus ütles neile otsa vaadates: „Inimeste käes on see võimatu. Aga kõik on võimalik Jumala käes!““ (Mt 19:25j). Aamen.
Loe edasi…Viimased kuud pole olnud Tallinna Jaani kogudusele kerged, nähtavalt on vähenenud inimeste arv teenistustel, hardushetkedel ja keskpäevapalvustel. Eriti suur on olnud ametitalituste arvu langus. Kõik see on mõjunud ka koguduse majanduslikule toimetulekule ning nüüd on tekkinud olukord, kus koguduseliikmed saavad appi tulla – selleks, et me toimiva kogudusena püsiksime ja ajad jälle paremaks muutusid.
Loe edasi…Mind ajendasid kogudusele kirjutama mulle üha sagedamini esitatud küsimused ja nõutus – paljud inimesed koguduses ja ka väljaspool ei saa enam aru, mitu karistust on õpetaja Jaan Tammsalule mõistetud.
Loe edasi…EELK Tallinna Jaani koguduse
PÜHAPÄEVAKOOL
alustab tegevust pühapäeval, 17. septembril 2023.
Loe edasi…Septembris algas „Loodud sõna õhtute“ seitsmes aasta. Õhtujuht JANEK MÄGGI vestles ettevõtja ja arvamusliidri INDREK NEIVELTIGA.
Loe edasi…Konsistooriumi otsusega on mind määratud Tallinna Jaani koguduse õpetajaks kuni 1. septembrini 2024. Ma ei ole õnnelik, et minust sai selle koguduse peaõpetaja sellistel asjaoludel, kuid olen õnnelik, et saan sellel positsioonil asudes jätkata eelmise õpetaja Jaan Tammsalu tööd nii hästi, kui mina seda suudan. Loodan, et olen aastate jooksul temalt mõndagi õppinud.
Loe edasi…Augusti esimesel nädalavahetusel avati Tallinna Jaani kiriku galeriis ja Viimsi Püha Jaakobi kirikus URMO RAUSI isikunäitus „aqua vitae“. Mõni päev hiljem ajasime kunstnikuga telefoni teel juttu. Kuna ta elab Hollandis Haagis Põhjamere ääres, kostsid siia selgelt ära ka sealsete kajakate huiked. Vee ääres ja üle vee.
Loe edasi…Orelil Tiia Tenno.