Nädala mõte

NÄDALA MÕTE. 5.12.2022

Me ootame Sinu päästet, Issand!

80. psalmi ainetel.

Maailmas on üsna palju halvasti, aga hädasõnumit kuulutada ei ole populaarne. Ei ole kunagi olnud. Populaarkultuuriliselt korrektne oleks mõtiskleda valgusest, headusest ja võib-olla ka igavesest õndsusest pärast surma. Kuid soovitusega keskenduda tänulikkusele ja saabuvale rahuriigile ajal, mil inimeste hinge pitsitab kinni ahastus elus toimuva tõttu, vist ei jõua kuigi kaugele. Meil on vaja abi. Me ei saa hakkama iseenda, veel vähem maailma päästmisega.

Muidugi on hetki, mil läheb paremini. Mõnel läheb pidevalt paremini kui teisel inimesel tema elu kõrghetkedel. Aga mõnikord lihtsalt ei jaksa enam. Kui palju peab üks inimene välja kannatama? COVID, energia hinna tõus, Venemaa okupatsioonisõda Ukrainas ja hirm Eesti saatuse pärast, energiakriis terves maailmas – kõik need on viimase paari aasta sündmused. Lisaks iga inimese elus toimuvad isiklikud tragöödiad: lähedaste surm, töökaotus, rasked haigused, perede purunemine. Kliimasoojenemine ja looduse süstemaatiline kuritarvitamine, klassivahed ja süvenev vaesus – need ei ole kollasest ajakirjandusest välja nopitud kõmuudised, vaid päris elu. Miks siis ometi, Jumal? Kui kaua me peame ootama Sinu päästet?

Jumal, võta meid kuulda! Sa oled väga suur ja täiesti vägev, Sa juhid rahvaid ja paned võimsaid juhte tegema oma tahtmist. Sulle kuulub kogu au ja kiitus kõige eest, mis maailmas sünnib, ja Sa tahad seda kiitust meie käest saada. Muidugi oled Sa seda väärt. Mitte ükski teine ei suuda isegi natukene lisada Sinu vägevatele tegudele, õiglusele ja headusele. Aga Jumal, hakka särama ka meie elus!

Meil on palju vaenlasi, igalt poolt rõhutakse meid. Me oleme väga suures ahistuses, tule meid päästma!

Jumal, uuenda meie olukorda ja lase paista oma pale, siis oleme päästetud!

Me oleme Sinust eemaldunud, ise ennast jumalaks tõstnud, ennast arvanud Sinuga sarnaseks ja oma tegude eest inimestelt kiitust ja tänu vastu võtnud.

Issand, vägede Jumal, kui kaua Sa lased suitseda oma viha oma rahva palvest hoolimata?

Sa oled meid söötnud nutuleivaga ja jootnud rohke silmaveega.

Sa oled meid pannud riiuasjaks meie naabritele ja meie vaenlased irvitavad meie üle.

Vägede Jumal, uuenda meie olukorda ja lase paista oma pale, siis oleme päästetud!

Jumal, tule varsti!

Aamen.

Kalender

E T K N R L P
2
3
6
9
10
12
13
16
17
19
20
23
26
27

EELK Tallinna Jaani kogudus

Vabaduse väljak 1, 10146 Tallinn
+372 644 6206
+372 5663 4624
tallinna.jaani@eelk.ee

Kantselei avatud:
T, N, R 10.00-16.00, K 10.00-18.00
Kinni riiklikel ja kiriklikel pühadel.

Välisviited

EELK

piibel net