Nädala mõte

NÄDALA MÕTE. 13.12.2021

 

„Valmistage Issandale teed“ (Js 30:3a).

Valmistada Issandale teed? Kuidas seda võiks teha? Kuidas meie võiksime midagi sellist? Meie ja teevalmistajad? Kas pole see midagi niisama võimatut kui Jeesuse soov, et me saaksime täiuslikuks? Meie oma kompleksidega, katkiste hingedega kesk julma olelusvõitlust ... ja täiuslikud? Kas pole latt liiga kõrgele seatud?

Aga äkki on see siiski võimalik? Jumal ei tee ju meiega nalja! Tema ei aseta kellegi ette kolme kinga ega käsi neid korraga jalga panna – Ta teab, mitu jalga meil on. Tema teab, mida me suudame, milleks me oleme võimelised. Tema tunneb meid. Ta teab, et igaüks meist võib olla teevalmistaja.

Valmistada Temale teed – Temale, kes on teel meie juurde. Ärge iial unustage, et Talle kõlbas kord ka loomasõim. Seal, kus kõik paremad paigad olid suletud, seal, kus riivide ja tabadega olid kindlalt kinni kõikide kaunite hoonete uksed, leidis Tulija koha sõimes.

Seega – tasuks proovida! Ka meil oleks mõtet näha vaeva.

„Kummaline,“ ütles hiljuti üks luterlane, „ma kulutan oma raha tühja-tähja peale, ostan kokku mittevajalikku, ja siis toon oma viimased veeringud – oma napi ülejäägi – sinna, kust ma oma elus kõige rohkem olen abi saanud – kirikusse.“

„Kummaline,“ väidan mina, „et paljud kindlustavad oma homset päeva ja pensionipõlve, teevad kõik, et kindlustada oma lastele paremat äraelamist siin, aga nii lõpmata vähe kannavad hoolt iseendi ja oma armsate hingede eest ja muretsevad selle pärast, et meil võiks olla igavene elu.“

Valmistage Issandale teed, et Ta jõuaks teieni ja teie armsateni!

Ärge lakake tegemast head, parandamast oma katkiseid suhteid. Ärge pidage liiga suureks ühtegi tööd ega vaeva, mis võiks teid viia ligemale Jumalale ja valmistada Talle teed teieni ja teie armsateni. Ärge lükake andekspalumist olematusse homsesse, patust loobumist mägede taha.

Mida me teame oma homsest?

Tänane päev on kingitus ja imeline võimalus! Võimalus patukahetsuseks. Võimalus halvast loobumiseks. Võimalus muuta kellegi elu kergemaks. Võimalus teha Tema tulek meieni kergemaks.

Valmistage Temale teed, et Ta võiks jõuda meie armsateni: meie laste ja lastelasteni, meie ristilasteni, meie sugulaste ja sõpradeni, meie töö- või koolikaaslasteni.

Igaühel meist on võimalik olla teevalmistaja. Jumal ootab meilt, et leiaksime oma koha sellel teel, mis viib pärale ja mida mööda tuleb meile vastu Kristus.

Issand, me täname Sind, et Sina oled tulemas ja palud meid teha meie osa, et Sa ka meie ja meie armsate juurde võiksid pärale jõuda. Me täname Sind, nähes seda, kuidas aina uued ja uued inimesed tulevad leeri, kuidas vanemad toovad oma lapsi ristimisele! Sina oled teel ja oled äratanud paljud Sulle vastu ruttama! Sinu halastus on imeline!

Anna meile tarkust ja püsivust, et võiksime olla teevalmistajad.

Aita, et me ei väsiks, ei uinuks enesega rahuloleku petlikku unne. Aita meid, et me ei väsiks palvetamast, armastamast, hoolimast, uskumast ja usaldamast.

Õnnista meie maad ja rahvast ja kõiki neid, kes Sulle oma eludega teed valmistavad. Puuduta Sina igaüht, kes sel jõulueelsel ajal Sinu pühakodadesse tulevad. Kingi oma rahu ja rõõmu ning tarkust ümber pöörata neil, kes valel teel. Sina leskede abimees ja vaeslaste isa – lohuta neid, kes kurvad. Toeta neid, kes väsinud. Jeesuse nimel, aamen.

(Foto: Tarmo Tilsen)

Kalender

E T K N R L P
1
2
5
8
9
15
19
23
26
29
30

EELK Tallinna Jaani kogudus

Vabaduse väljak 1, 10146 Tallinn
+372 644 6206
+372 5663 4624
tallinna.jaani@eelk.ee

Kantselei avatud:
T, N, R 10.00-16.00, K 10.00-18.00
Kinni riiklikel ja kiriklikel pühadel.

Välisviited

EELK

piibel net